Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 september 07.02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i Östergötland.

07.00 polisverksamheten i polisområde Östergötland har sedan midnatt i huvudsak präglats av egeninitierade kontroller av olika slag som inte resulterat i brottsmisstankar. Ett drygt trettiotal ärenden har registrerats.

02.40 fick polisen larm om misstänkt inbrott i ett bibliotek på margaretagatan i Söderköping. Någon har krossat glasfönster och varit inne i lokalerna. Polisen åkte till platsen och sökte genom lokalerna men ingen person anträffades. En utredning om stöld genom inbrott är påbörjad och en platsundersökning för att säkra spår är genomförd. Ingen är misstänkt.

02.53 fick polisen larm om misstänkt inbrott i ett gatukök/grill på Vintergatan 25 i Motala. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det varit inbrott. Någon har varit inne i lokalen och det verkar som att mat och dryck har stulits. Polisen har påbörjat en utredning om stöld och en platsundersökning för att säkra spår är genomförd. Ingen är misstänkt.

03.18 fick polisen larm om misstänkt inbrott i en lokal på Storgatan i Valdemarsvik. När polisen kom till platsen visade det sig att det varit inbrott i en restaurang. Polisen har påbörjat en utredning om stöld och en platsundersökning för att om möjligt säkra spår är genomförd. Ingen är misstänkt.

05.25 SOS-larm till polisen om brand på Sprängstensgatan i Norrköping. Det visade sig vara en personbil som var helt övertänd. Branden släcktes av räddningstjänsten och polisen påbörjade sedan en utredning om skadesgörelse genom brand. Det fanns ingen spridningsrisk.

06.51 SOS-larm till polisen om en trafikolycka på länsväg 131 i Salvarp, Ydre. Det visade sig att en bilst krocka med en älgkalv. Älgen blev liggande intill, skadad men ingen person skadades. Polisen kallade på en eftersöksjägare som avlivade älgen.

Inga andra allvarligare händelser eller brott finns att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen