Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 september 13.59, Övrigt, Lycksele

Lycksele, natten mellan den 17-18 september stals extraljus från bilar på två olika adresser

Kort därefter hittade en bekant till en av de drabbade bilägarna sina extraljus på en bild på sociala medier och berättade det för bilägaren som kontaktade polisen. På så vis kunde polisen börja nysta i ärendet och den vägen identifiera misstänkta personer. I samband med husrannsakan hemma hos en av de misstänkta personerna erkände denne sin inblandning. Vid ytterligare en husrannsakan i ett fordon påträffades stöldgodset. Även glass i smält form som tidigare stulits från en olåst glassbil utanför ett hotell i Lycksele påträffades i fordonet.

Nu är tre ungdomar under 18 år misstänkta för inblandning i stölderna, samtliga tre är hemmahörande i Västerbotten.

- Det har känts viktigt att snabbt kunna utreda och klargöra omständigheterna i detta ärende. Att det blir direkta konsekvenser är en viktig del i vårt långsiktiga preventiva arbete när vi har unga personer som begår brott, säger Anna Franklin, utredare vid Polismyndigheten.

Ungdomarnas vårdnadshavare har efterhand informerats om utvecklingen i ärendet.

Kontaktperson:

Utredare Anna Franklin, telefon 010-568 28 39.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen