Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 september 14.32, Stöld, Nordmaling

Centrala Nordmaling, misstänkt åldringsbrott

Ett äldre par uppges ha utsatts för en stöld i bostaden. Detta i samband med att en man knackat på och trängt sig in i lägenheten. Mannen ska ha kommit över kontanter.

Händelsen inträffade vid 13-tiden i dag.

I förrgår anmäldes liknande brott i Söderhamn. Där ska en man ha ringt på en dörr och önskat växla pengar. Han ska på så sätt ha kommit över kontanter.

I går inkom också flera ärenden i Västernorrland, i Söråker och Ärlandsbro, och i dag ser vi alltså ett ärende i Västerbotten.

Tillvägagångssättet är liknande i dessa fall. En man som knackar på eller ringer på hos äldre personer, han uppger något ärende som innefattar pengar och därefter distraherar han personerna för att komma över kontanter.

Vi vill uppmana alla till att vara uppmärksamma på tillvägagångssättet. Om någon okänd person knackar på enligt ovan beskrivning, släpp inte in personen, stäng dörren och ring polisen på 112. Notera gärna signalement och eventuellt färdmedel. Fotografera om du har möjlighet.

Vi är även angelägna om att komma i kontakt med personer som eventuellt öppnat dörren för mannen, men som inte utsatts för något brott. Kan till exempel vara yngre personer. Lämna i så fall dina upplysningar på 11414.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen