Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 september 10.43, Stöld, Bjurholm

Ville växla pengar - ännu ett fall av grov stöld.

Polis beordras till Bjurholm där en kvinna utsatts för en grov stöld. En man har velat växla en 10-krona. Han har sedan tittat igenom ett smycksskrin och kommit över pengar.

En patrull har hållit förhör och upprättat en anmälan.

Under veckan har liknande brott anmälts i Nordmalings kommun, men även i kommuner i Västernorrland och Gävleborgs län. Tillvägagångssättet är liknande i dessa fall. En man som knackar på eller ringer på hos äldre personer, han uppger något ärende som innefattar pengar och därefter distraherar han personerna för att komma över kontanter.

Vi vill uppmana alla till att vara uppmärksamma på tillvägagångssättet. Om någon okänd person knackar på enligt ovan beskrivning, släpp inte in personen, stäng dörren och ring polisen på 112. Notera gärna signalement och eventuellt färdmedel. Fotografera om du har möjlighet.

Vi är även angelägna om att komma i kontakt med personer som eventuellt öppnat dörren för mannen, men som inte utsatts för något brott. Lämna i så fall dina upplysningar på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen