Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 september 18.04, Stöld, Västerbottens län

Umeå, två män anhållna misstänkta för åldringsbrott

Under veckan har flera äldre personer drabbats av stölder i samband med att en man knackat eller ringt på dörren och haft ärenden som rör pengar. Han har i flera fall tagit sig in och stulit kontanter. I samband med några av stölderna har två män iakttagits i en bil, men bara en av dem har trängt sig in i bostäderna.

Igår inträffade två fall i Västerbotten, i Nordmaling och Vännäs. I dag inkom ytterligare ett likande ärende i Bjurholm.

Vi har under senaste dagarna även haft ärenden på flera ställen längs Norrlandskusten, bland annat i Söderhamn, Söråker och Älandsbro.

Vid tidigare ärenden i Västernorrland har signalement på en bil lämnats.

Polispatrull som arbetade med ärendet i Bjurholm uppmärksammade under förmiddagen en bil med två personer i Vännäsby. Bilen körde i riktning mot Umeå. Med tanke på signalementet stoppades bilen för kontroll i höjd med Kronoparken. Två män, utländska medborgare, som färdades i bilen greps misstänkta för flera fall av grova stölder.

Under eftermiddagen har åklagare beslutat att anhålla männen.

Vi önskar fortfarande upplysningar från allmänheten gällande denna typ av brott. Om någon, gammal som ung, gjort några iakttagelser eller haft påhälsning av en person eller personer som man inte känner igen, kontakta polisen på telefonnummer 114 14. Ni kan ha viktiga upplysningar som hjälper oss framåt i utredningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen