Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 september 06.58, Stöld/inbrott, Örebro

Ett inbrott har skett på ett äldreboende på Öster.

Det kommer in samtal till Polisen från personal på ett äldreboende på Öster och man uppger att det har varit ett inbrott i lokalen någon gång under natten mellan den 22/9 och 23/9.

En eller flera okända personer har troligtvis tagit sig in via en altandörr. Inne i lokalen har man rotat runt och man har bland annat fått med sig ett okänt antal mobiltelefoner.

Det kan eventuellt vara så att man har fått med sig en del klädesplagg som används av hemtjänstpersonal.

Polisen uppmanar därför personer som har hemtjänst att vara uppmärksamma när hemtjänstpersonal kommer. Det är också viktigt att man pratar med en eventuell anhörig som har hemtjänst och informerar om att man skall vara extra uppmärksam.

Kontrollera att personen som kommer hem till dig har en giltig legitimation där det framgår att man arbetar för Örebro kommun. Personalen från hemtjänsten skall även ha en namnbricka på sig. Kontrollera att namnbrickan stämmer överens med legitimationen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen