Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

00.51 Falköping, mordbrand.
Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen då flera ringer om att det skall brinna i en lägenhet i källaren. Man spärrar av platsen för att räddningsarbetet skall kunna utföras så bra som möjligt. Efter ett tag kan räddningstjänst släcka elden och allt tyder på att den kan vara anlagd. Två personer får åka med ambulansen till sjukhus då man andats in rök från branden. En man kan gripas på platsen som misstänkt för att ha anlagt branden. Några personer har inte kunnat få återgå till sina lägenheter utan fått andra boenden i avvaktan på sanering m.m. Tekniker kommer att utföra en platsundersökning i början på nästa vecka.

00.51 Trollhättan, försök till grov stöld.
Ett vittne kommer på en tjuv på bar gärning och låser in denne i byggnaden så att han inte kan ta sig därifrån. Polis larmas till platsen som skall vara i Vittene och kan gripa tjuven som inte hade någon möjlighet att smita därifrån. Man söker även av området kring fastigheten då det fanns uppgifter om att det eventuellt kunde vara ytterligare en tjuv på lösen men utan resultat. Mannen får följa med till stationen för vidare utredning och en anmälan skrivs.

01.40 Göteborg, personrån.
En person blir rånad precis när han skall öppna sin lägenhetsdörr på Nordhemsgatan. Rånaren hotade anmälaren med ett pistolliknande föremål varför han inte vågade något annat än att lämna ifrån sig sina tillhörigheter. Anmälaren mycket chockad efter det inträffade. Mannen som rånade anmälaren beskrivs att vara ca 25 - 30 år, ca 180 – 185 cm lång samt eventuellt en mindre mustasch. Han skulle haft en mörk munkjacka med en huva på sig. Polis till plats som söker av närområdet men tyvärr utan resultat, en anmälan skrivs.

03.07 Göteborg, grovt rån.
En man blir rånad i sin bostad i Olskroken av två personer som troligen tagit sig in via ett fönster. Enligt anmälaren skall det varit en man samt en kvinna och mannen skulle haft ett pistolliknande föremål som han hotat anmälaren med. Han blir av med sin mobiltelefon, några datorer samt kontokort. Polis till platsen som söker med hund i närområdet men tyvärr utan resultat. Lägenheten spärras av för en teknisk undersökning och en anmälan skrivs.

03.39 Falköping, inbrottsstöld.
En anmälare hör av sig till polisen då han blivit uppringd av ett larmföretag som berättar att de kan se hur en okänd man tagit sig in i anmälarens bostad i Karleby. Polis till plats som kan gripa en man inne i bostaden.

04.53 Kungälv, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.
En bil kör av Lyckevägen, voltar och hamnar till slut på taket. Polis samt ambulans till platsen som kan konstatera att en person behöver köras till sjukhus för att se över sina skador. Det var fyra personer i bilen vid tillfället och en av dem får flygas med ambulanshelikopter till sjukhus, inget livshotande enligt personal från platsen. Oklart i skrivande stund varför bilen gått av vägen men kommer att utredas i efterhand.

06.22 Göteborg, bilbrand.
En bil brinner på Haråsgatan varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och man kan då konstatera att någon slagit ut en ruta till bilen för att sedan tända eld på den.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen