Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 september 11.16, Stöld, försök, Umeå

Fler anmälningar gällande åldringsbrott.

Polis beordras till en adress på Böle efter samtal från en kvinna i 80-årsåldern. Kvinnan har via media blivit uppmärksammad på åldringsbrotten som inträffade tidigare under veckan. Hon ska själv ha blivit utsatt för ett stöldförsök under torsdagen.

En man ska ha följt efter henne i trapphuset och bett om att få växla pengar. Han har i samband med det sträckt sig efter kvinnans plånbok, men utan att komma över något. En patrull har hållit förhör och upprättar en anmälan om försök till stöld.

Under lördagen inkom ännu en anmälan från Vännäs. Även där har målsägande fått kännedom om brotten via media. Tillvägagångssättet är detsamma och anmälaren har blivit av med cirka 300 kronor.

I fredags greps två män misstänkta för åldringsbrott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen