Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 23 september 13:18

23 september 12.23, Trafikolycka, Malmö

Norra Vallgatan/Prostgatan. En personbil och en buss i kollision.

En personbil och en buss kolliderar i korsningen Norra Vallgatan och Prostgatan. Initial uppgift säger att ca 20 personer är involverade i händelsen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till adressen.

Norra Vallgatan är helt avstängd för trafik med anledning av trafikolyckan. Ambulanssjukvård och räddningstjänst gör just nu en skadeinventering, det är för stunden oklart hur många personer som eventuellt är skadade och i behov av vård.

Uppdatering kl. 12.40: Två personer är skadade, deras skadestatus är okänd och det är inte känt om personerna var trafikanter i personbilen eller i bussen.

Det är i nuläget oklart vad som ligger bakom olyckan och det finns just nu ingen uttalad misstanke om brott.

Trafiksituationen på plats är något rörig som en följd av olyckan, trafikanter anvisas annan väg.

Uppdatering kl. 13.15: De båda fordonens förare klagade på smärtor men efter undersökning av ambulanssjukvård, gjordes bedömningen att ingen person behövde åka till sjukhus i ambulans.

Det finns just nu ingen bekräftad siffra på antalet involverade i olyckan.

Bärgare är beställd till personbilen. Det finns just nu ingen uppgift om vad för typ av buss det är och om bussen var i behov av bärgning eller ej.

Föraren av personbilen, en 56-årig man, saknar gällande behörighet att framföra personbil och är därför misstänkt för olovlig körning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen