Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 september 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon. Ett urval av kvällen/nattens händelser i länet

Dagens presstalesperson är Tommy Nyman och till kvällen kommer Thomas Fuxborg

16.57 Mölndal, misshandel
Polis kallades till Gamla Riksvägen i Kållered där enligt uppgift två eller tre personer slogs med varandra. Någon av dem ska också ha gett sig på och slagit med något tillhygge på en buss som passerade platsen. När polis kommer till platsen grips en man. Han misstänks för grov misshandel då han enligt uppgift sparkat flera gånger i huvudet på en person som låg på marken. Den skadade kontrollerad av ambulanspersonal men bedömdes inte vara i behov av sjukhusvård.

17.47 Göteborg, trafikolycka
På Borredsvägen i Björlanda kör en personbil av vägen och in i ett träd. Räddningstjänst ambulans och polis kallades till platsen. Föraren fick lindrigare skador och var inte i behov av någon sjukhusvård. Polispatrullen skriver en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik. 

17.55 Göteborg, misshandel
Polis kallas till en läggenhet i Rannebergen. Lägenhetsinnehavaren som varit bortrest några månade kommer hem och upptäcker att flera personer bosatt sig i lägenheten utan att de fått lov om detta. Dessutom hade lägenhetsinnehavaren nu fått flera slag i ansiktet av en av inkräktarna. Polisen griper en person på platsen misstänkt för misshandel. 

18.00 Uddevalla, cykelstöld
Vittne som ser en man stjäla en cykel vid Kampenhof ringer till polisen. Mannen bär iväg med cykeln och vittnet följer efter för att leda poliserna rätt.  Polispatrullerna kommer ikapp cykeltjuven en bit bort från stöldplatsen. Den misstänkte som var en man i 55-årsåldern rapporteras för stöld av cykeln. Cykeln tas i beslag för att kunna återlämnas till rätt ägare. 

18.30 Borås, inbrott
Polis kallas till ett studentboende på Kristineberg där det upptäcks inbrott i en lägenhet. Det verkar vara ett Playstation och kontanter som stulits. Polis på platsen för anmälan och undersökning. Ingen misstänkt. 

21.54 Trollhättan, smitning från trafikolycka
Vid Ica i Sylte centrum kör en personbil först på en bil och fortsätter sedan till baksidan vid en lastbrygga och kör där in i sidan på en parkerad väktarbil. Väktaren satt dock inte i bilen vid tillfället. Inkörningen bedöms vara gjord med vilja. Den misstänkte föraren sprang från platsen. Polisen sökt i området men inte hittat den misstänkte. Bilen bärgad och tagen i beslag. 

22.52 Borås, försök till mord
Polis kallas till Våglängdsgatan där vittnen sett någon form av bråk. På plats hittas två skadade män. En av dem ute på en gräsmatta och den andre inne i ett trapphus. Båda har skador i huvudet. Dock inga allvarligare skador. Enligt vittnen har tillhyggen i form av påkar används när de båda misshandlats. Båda dessa män körs i ambulans till sjukhus för vård.  Innan polis kommer till platsen försvinner de misstänkta från platsen i en bil. När polispatrull ska hålla förhör med de skadade på sjukhuset stöter de samman med personer som tidigare försvann från brottsplatsen i bilen. En av dessa personer har fått ett knivhugg i ryggen och ska vårdas på sjukhuset för sina skador. En av de två först skadade en man i 30-årsåldern grips misstänkt för försök till mord gällande den man som fått knivhugget i ryggen. Skadan initialt inte bedömd som livshotande. Även en anmälan om grov misshandeöl är skriven gällande de två initialt skadade.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen