Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 25 september 17:45

25 september 17.07, Mord/dråp, försök, Linköping

Försök till mord i Linköping.

Uppdatering av händelsen på Gustav Adolfsgatan i Linköping. Brottrubriceringen i ärendet är försök till mord. Målsägaren har förts till sjukhus med allvarliga skador. Händelsen har inträffat i närheten av en skola. Läget är under kontroll och ingen behöver känna oro att vistas i området. Åklagarkammaren har inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, med anledning av ärendets art och de inblandades låga ålder. För ytterligare information i ärendet hänvisas till åklagarnas pressjour.

Uppdatering kl 19.45.Brottet har skett i anslutning till Berzeliusskolan i Linköping. Flera minderåriga har förhörts av polis. Även den person som misstänks för brottet har blivit förhörd. Socialtjänsten är inkopplad i ärendet. Tidigast under morgondagen kan mer information ges i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen