Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 september 09:01

26 september 22.02, Olaga hot, Östergötlands län

Olaga hot Linköpings Universitet

Vid kl 16.00 inkom uppgifter om hot mot Linköpings universitet. Hotet är riktat till torsdagen den 27/9. En förundersökning angående olaga hot mot grupp är inledd och utredningsåtgärder såsom förhör och andra efterforskningar är vidtagna under kvällen. Uppgifterna har tagit utredningen framåt och det bedöms inte finnas anledning att stänga universitet under aktuell dag. Polis kommer att finnas på Campus i Norrköping och Linköping, främst utifrån trygghetsskapande aspekter. Samverkan har skett med Linköpings universitet.

2018-09-27, 06.15 det finns inget nytt att berätta i ärendet. Utredningen fortsätter och under dagen planerar polisen för att i viss omfattning finnas tillgänglig på Linköpings universitet för att så långt det är möjligt säkerställa tryggheten i den ordinarie verksamheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen