Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 september 22.15, Rån, Uppsala

Man i 25-årsåldern misshandlad och rånad på keps vid resecentrum i Uppsala.

En man i 25-årsåldern blev vid 22:15-tiden attackerad vid resecentrum i Uppsala av en okänd man som tog strupgrepp och sedan tillgrep målsägandes keps. Målsäganden tog sedan bussen från resecentrum mot hemadressen innan polis hann komma till platsen.

I samband med polis var på väg till resecentrum för att leta efter gärningsmannen så inkom ett annat samtal om att en tokig man på Kungsgatan slagit inringaren och att inringaren nu blev jagad av mannen.

Polis var snabbt på plats och fick kontakt med inringaren samt den tokiga mannen. Det visade sig snart att den tokiga mannen var samma person som strax innan attackerat mannen i 25-årsåldern. Den tillgripna kepsen anträffades i gärningsmannens ena ficka.

Gärningsmannen, en 25-årig man, greps misstänkt för personrån samt misshandel och fördes till polishuset i Uppsala för förhör.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen