Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 september 02.10, Stöld/inbrott, Gävle

En man på moped blir misstänkt för flera brott när polisen egentligen letar efter några inbrottstjuvar.

Efter ett larm från naturbruksgymnasiet i Hemlingby sänds flera patruller dit. Där är det hål i väggen till en byggnad och en port är uppbruten, innanför står bl a två fyrhjulingar med brutna tändningslås.
Däckspår tyder på att gärningsmännen blivit avbrutna och lämnat platsen. När polisen söker i området försöker en mopedburen man i 45-årsåldern köra från polisen, men blir fasthållen och nertagen på marken.
Mannen misstänks för grov olovlig körning och drograttfylleri och blir medtagen för provtagning – han är dock inte misstänkt för inbrottet på skolan.

Kl 05:29 anmäls att en mopedist åker runt på Rågångsvägen och tittar in i bilar. En bil har fått framrutan krossad och låset förstört. När en patrull undersöker saken påträffas samma mopedist som medtogs för provtagning tidigare på natten.
Han blir nu även misstänkt för skadegörelse.

Några misstänkta gärningsmän för inbrottet på skolan har inte hittats.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen