Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 september 11:58

27 september 09.36, Fjällräddning, Norrbottens län

Räddningsinsatsen på Kebnekajse för att söka efter den försvunna kvinnan ska återupptas så fort vädret på fjället medger det.

Ett antal alpina fjällräddare har övernattat i fjällstationen för att vara på plats när man åter kan ge sig ut. En helikopter är på väg till Kiruna, och med i helikoptern är två hundförare. Hundarna har kompetens för lavinsök vilket är bra de å det kommit en halvmeter snö under natten. Helikoptern beräknas kunna flyga från Kiruna mot Kebnekajse vid 10-tiden.  Det har inte varit någon kontakt med kvinnan under natten, och hennes exakta position är okänd.

Uppdatering 11:40.                                                                                                                                                          En kvinna, som sannolikt är den sedan igår saknade, anträffades 11:26 av fjällräddare avliden. Hon anträffades ca 3 km väster om Kebnekaise fjällstation och en bit vid sidan om vandringsleden. Identititen på kvinnan är ej fullständigt säkerställd, men sannolikt är hon sydkoreansk medborgare. Den sydkoreanska ambassaden har underrättats, och kommer att ombesörja att anhöriga i hemlandet underrättas. Dödsorsaken är ännu inte fastställd. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen