Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 september 10.18, Våld/hot mot tjänsteman, Västerås

En tjänsteman från Kronofogdemyndigheten blir påkörd med grävmaskin i samband med ett utmätningsärende.

Sex tjänstemän från Kronofogdemyndigheten ska genomföra en utmätning på en lantbruksfastighet i Tillberga-trakten. En man på gården anser att ett par av maskinerna tillhör en annan ägare och att dessa därför inte är utmätningsbara. Mannen kör därför en av dessa maskiner - en grävare - mot Kronofogdepersonalen som tvingas hoppa åt sidan. En av en tjänstemännen hinner inte undan helt utan träffas och skadas lindrigt. Ambulans behövs inte tillkallas, däremot tillkallas polis.

Mannen som körde grävaren är i 30-årsåldern och misstänks för våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman (det senare avser de personer som hoppade åt sidan).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen