Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 september 05.07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Torsdag-fredag natt, 27-28/9. Polisregion Öst.

Natten mot fredag den 28/9 har varit lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat ett hundratal händelserapporter av varierande slag mellan kl. 22:00 och 05:00.

En person har gripits i regionen under senkvällen och natten, se nedan.

I övrigt har fem personer omhändertagits av olika orsaker och tre personer har medtagits för provtagning med anledning av misstanke om rattfylleri och/eller narkotikapåverkan.

NOTERBART:

Strax efter kl. 22:00 larmades polis och ambulans till en adress i Valdemarsvik efter att en kvinna ringt in och berättat att hon blivit hotad och slagen av sin sambo. Sambon skulle enligt uppgift ha slagit kvinnan på halsen samt hotat henne till livet. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 60-årsåldern, greps misstänkt för misshandel och olaga hot. Målsäganden, som är i 55-årsåldern, kontrollerades av ambulansen på plats men behövde inte uppsöka sjukhusvård.

Vid 02-tiden inkom larm om ett pågående inbrott i en närlivsbutik på Hospitalsgatan i Norrköping, ett vittne observerade hur minst en gärningsman försökte bryta sig in i butiken. Strax innan första patrull kom på plats lämnade den misstänkte gärningsmannen platsen till fots, men han kunde fångas in en kort bit från butiken. Enligt vittnet, som höll butiken under uppsikt tills dess att polis kom fram till brottsplatsen, kunde det eventuellt finnas en gärningsman kvar i butiken då vederbörande trodde att en person tagit sig in i butiken medan den man som polisen tagit på flyende fot stått utanför och vaktat. Efter att polis sökt igenom butikens lokaler kunde dock konstateras att det inte fanns någon person i den. Den person som patrullen fått tag på, en 23-årig man, medtogs för kroppsbesiktning då han visade tecken på narkotikapåverkan. Han hade även på sig en mindre mängd narkotika. Efter kontroll där det visade sig att den misstänkte redan lämnat ett urinprov i närtid, rapporterades han enbart för innehavet. Han är givetvis även misstänkt för inbrottet i butiken.

I övrigt finns inga större händelser eller ärenden att rapportera om.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen