Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 september 10.20, Uppdatering, Kiruna

Uppdatering gällande fjällräddning Kebnekaise

Under onsdagen den 26 september inleddes en fjällräddning vid Kebnekaise, då en kvinna enligt uppgift skulle vara i behov av hjälp längs leden. Kvinnan ska ha befunnit sig på leden mot Kebnekaise tillsammans med två andra personer som larmat om behov av hjälp.

Polisen inledde ett eftersök enligt LSO men efter ett par timmar fick man på grund av dåligt väder avbryta sökandet efter kvinnan. Polisen beslutade att fortsätta när vädret lugnat sig.

Under gårdagen, torsdag den 27 september påträffas kvinnan avliden. Då det finns en del oklarheter kring hennes död kommer hon att obduceras för fastställande av dödsorsak. Polisen har hållit förhör med de personer som befunnit sig i hennes närhet under vandringen, men kommer inte kunna gå in på detaljer i ärendet.

Såväl ambassad som anhöriga är kontaktade. Polisen kommer nu att invänta obduktionsresultat innan förundersökning inleds. Tills resultatet från obduktionen inkommit till polisen, vilket kan ta upp emot en vecka, så kommer det inte finnas mer att kommentera kring händelsen.

Media hänvisas till Maria Jakobsson, kommunikatör polisen 010-568 5331/ 070-2525673

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen