Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 september 15:08

28 september 13.14, Våld/hot mot tjänsteman, Forshaga

Två gripna misstänkta för våld mot tjänsteman m.m. på Rv62 vid Övre Ullerud

I samband med rutinkontroll av två personbilar som stoppats av en polispatrull bedömdes föraren, en kvinna,  av den ena bilen vara drogpåverkad. Hon delgavs misstanke angående drograttfylleri och beordrades gå ur bilen för att sätta sig i polisbilen.

Detta fick till följd att en av två män i den andra bilen blev arg eftersom han var släkt med kvinnan. Han tog med sig en dragkrok ur bilen och kastade den riktat mot polismännen som befann sig intill polisbilen. Dragkroken missade målet men träffade och krossade vindrutan på polisbilen. Mannen som är i 60-årsåldern greps misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Vid kontroll av den bil som männen färdades i anträffade en del gods som misstänks var stulet vilket fick till följd att även den andre mannen greps misstänkt för stöld alternativt häleri.

Kvinnan av bil nr ett medtogs för provtagning och förhör.

Åklagare kommer att, efter förhör med de båda männen, ta ställning till om de ska anhållas eller häktas

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen