Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 september 07.13, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av händelser från natten

Sammanfattningsvis en stökig natt med bråk, fylleri och misshandel. Hög belastning en sk "löningshelg".

Kl 23:20 (fredag) Gargnäs, rattfylleri. Vid stopp och kontroll av föraren av en personbil blir denne, en man i 55-års åldern, misstänkt för rattfylleri. Körkortet omhändertas.

Kl 23:48 (fredag), Norvalla, Skellefteå, drograttfylleri, olovlig körning mm. Fordon registrerat som A-traktor men misstänks vara kontruerad för högre hastighet. Fordonet i beslag för teknisk undersökning. Föraren är en yngling i 16-års åldern.

Kl 00:00 Rådhustorget, Umeå. Slagsmål mellan flera personer. Resulterar i anmälningar och motanmälningar. En anmälan är rubricerad som grov misshandel då den misstänkte, en man i 20 års åldern, har sparkat en liggande man i huvudet. Den misstänkte initialt omhändertagen med stöd av LOB. Inga uppgifter om vad som ligger bakom bråket. Svårutrett ärende då många personer var inblandade.

Kl 00:18 Storgatan 40, Umeå, misshandel. Man i 20-års åldern har misshandlat en annan med knytnävsslag i ansiktet. Den misstänkte omhändertagen med stöd av LOB.

kl 01:40 Skolgatan, Umeå, våldsamt motstånd mm.  Ordningsvakter har omhändertagit en man. Mannen sätter sig till motvärn och försöker komma loss. En polispatrull som är i omedelbar närhet ingriper också. Mannen är så våldsam att för att få våldet att upphöra måste han sprayas med OC-spray (pepparspray) och beläggas med handfängsel. Hans id är tillsvidare ej känd.

I samband med händelsen försöker en annan man att frita mannen ovan. Den personen, en man i 40-års åldern, grips som misstänkt för främjande av flykt.

Kl 03:08 Verkstadsgatan 1, Umeå, trafikolycka singel. Föraren av bilen har lämnat platsen. Det finns ett vittne till olyckan. Föraren är identifierad och rapporteras för smitning från olycksplats.

Kl 03:50 Storgatan, Umeå, misshandel. Man som fått knytnävsslag i ansiktet. Den misstänkte är identifierad som en man i 20-års åldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen