Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 september 06.57, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Större bråk i Halmstad under natten. Väldigt mycket att göra för polisen i länet under kväll/natt (22.00-07.00).

Kl 01.38 Halmstad, större bråk/flertal misshandelsfall
Ordningsvakter larmar från en centralt belägen krog vid Karl XI väg/Brogatan. De befinner sig i underläge och det pågår ett stort bråk på platsen med ett flertal skadade. Polis och ambulans larmas till platsen.

Polisen får även uppgifter om att en personbil där det färdas ett flertal män i har lämnat platsen. Dessa män har varit delaktiga och drivande i bråket. Bilen larmas ut. Polisen samlar en större styrka på platsen för bråket men letar samtidigt efter den bil som lämnat platsen.

Minst tre personer körs till sjukhus varav en med allvarliga skador.

Polisen får kontakt med den flyende bilen under färd söderut på riksväg 15. På grund av hög fart och vårdslös körning tvingas polisen att avbryta förföljandet vid Trönninge. Något senare kan polisen stoppa en annan bil efter tips från allmänheten. I bilen finner man två män som båda är misstänkt narkotikapåverkade, fynd i bilen gör att man kopplar dessa båda män till den tidigare flyktbilen. Samtidigt har den bil man först eftersökte hittats tom. De båda männen hämtas till förhör.  

I Centrala Halmstad fortsätter bråket runt krogen som nu stängts. Bråket sprider sig i centrala Halmstad och polis och ordningsvakter har svårt att få kontroll. Bråket handlar mestadels om bråk mellan två olika konstellationer/grupper. Nya bråk uppstår hela tiden i närområdet och polisen tvinga även stänga av viss trafik.

Kl 03.13 hittar polisen ytterligare två män i Trönninge. De kan troligen kopplas till den flyende bilen. Även de hämtas till förhör. De fyra som troligen befunnit sig i bilen är alla hemmahörande i Helsingborg.

Bråket i centrala Halmstad pågick under ett flertal timmar och påverkade hela centrala Halmstad. Polis från Göteborg skickades som förstärkning.

För närvarande så har tre skadade inrapporterats varav en allvarligt skadad (Siffran är dock något osäker). Fyra personer har hämtats till förhör. Arbetet pågår i Halmstad och siffrorna kommer troligen att uppdateras. Förundersökning har in letts i flera fall, just nu är rubriceringen grov misshandel (kan även det att komma att ändras). Tillståndet för de skadade är för närvarande inte känt.  

Händelseförlopp och tidpunkter kan komma att ändras. Händelsen är så omfattande och polisen i Halmstad/Halland har ännu inte kunnat lämna en redogörelse för hela förloppet. Ovan information baseras på händelserapport och uppgifter från RLC i Göteborg.

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen