Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 september 10.53, Stöld, Falkenberg

Ett sk åldringsbrott som inträffat i måndags anmäls idag till polisen. En 90-år gammal kvinna har blivit bestulen i sitt hem.

En anhörig till den drabbade kontaktar polisen. Det har kommit fram uppgifter om en stöld som ägde rum i måndags i centrala Falkenberg.

Den drabbade kvinna som är 90-år gammal fick under måndagen besök av en okänd man som ringt på porttelefonen. Mannen uppgav att något var fel på kablarna i fastigheten och han av den anledningen behövde tillgång till offrets lägenhet.

Väl inne i lägenheten så börjar mannen att "arbeta" med tv:n och samtidigt så säger mannen att han behöver tillgång till offerts betalkort, hon betalade för mycket i avgift och han kunde hjälpa till med att hon fick återbetalt detta.

Offret ger sin plånbok till mannen. När sedan mannen har försvunnit från bostaden så upptäcker offret att hon saknar 5000:- i kontanter, betalkort samt även smycken som förvarades i lägenheten.  

Polisen finns nu på plats för att ta upp anmälan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen