Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 september 07.03

04 september 20.22, Mord/dråp, försök, Helsingborg

Skottlossning, Gustav Adolfs torg.

Polis larmas till Gustav Adolfs torg efter flera samtal om skottlossning utomhus på platsen. Enligt uppgift ska en person ha blivit skjuten, och därefter förd med privat bil till sjukhus. Den misstänkta brottsplatsen spärras av, och polispatrull skickas till sjukhuset. En skottskadad person bekräftas strax därefter ha inkommit till sjukhuset. Kriminaltekniker och vapenhund är budade för en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget för den skottskadade personen.

21.05 Södergatan är avspärrad vilket påverkar framkomligheten för bussar och övrig trafik. Den skottskadade personen är en man.

Den skottskadade är en man i 25-års åldern.

22.12 Enligt Region Skåne har mannen livshotande skador. En förundersökning är inledd gällande försök till mord.

22.24 Skottlossningen har inträffat i anslutning till en uteservering. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på att den kriminaltekniska undersökningen genomförts. Denna har ännu inte påbörjats. Det finns ingen gripen eller misstänkt för händelsen.

---------------------------

Onsdag morgon: Det finns ingen uppdatering i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen