Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 september 11.13

05 september 08.25, Misshandel, grov, Jönköping

Grov misshandel på Råslättsskolan.

07.56 polisen fick samtal via SOS om att en person befann sig på Råslättsskolans skolgård med en större kniv i handeln.

07.59 uppgifter kommer till polisen om att två elever ska blöda.

08.05 polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.

08.08 polisen har genomfört en husrannsakan för att söka efter en misstänkt person. En misstänkt har påträffats och gripits.

08.47 av den utredning som hittills gjorts av polisen ser det ut som att det rör sig om en person som misstänks för grov misshandel mot två elever. Ingen person verkar vara allvarligt skadad. 

Den misstänkte har omhändertagits av polisen och nu fortsätter polisarbetet med att säkra bevisning i olika former. Det rör sig om att spärra av ett större område vid skolan där en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras. Polisen har ett stort antal poliser på plats vid Råslättsskolan som arbetar med att samla in information från de personer, elever, lärare och andra som har varit på skolan under morgonen.

08.55 polisen har nu avbrutit det akuta händelseförloppet och polisen har situationen på skolan under kontroll, tillsammans med skolans personal. Det finns ingen risk för att flera personer ska skadas. Polisen arbetar nu i första hand med att utreda de brott som har inträffat. Det är än så länge oklart hur skadeutfallet ser ut och hur många personer som har förts till sjukhus.

09.00 polisen kommer inom kort att ha två kontaktpersoner på Råslättsskolan för mediafrågor.

09.24 polisens kontaktpersoner finns anträffbara på telefon 010-56 67 526.

Den som misstänks i utredningen och som har omhändertagits av polisen är en minderårig pojke, d.v.s. under femton år.

10.00 förundersökningen leds nu av jouråklagare, initialt kammaråklagare Heléne Thomasson. Frågor om den fortsatta förundersökningen hänvisas till åklagarmyndigheten. 

11.05 polisen kommer att delta i en presskonferens idag klockan 11.30 i Råslätts fritidsgård, Stadsgården, Råslätts centrum i Jönköping. Information finns på Jönköpings kommun hemsida under press.

11.12 polisens kriminaltekniker är nu klara med en del av sitt arbete och avspärrningarna på skolan hävs nu.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen