Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 september 21.23

05 september 17.16, Farligt föremål, misstänkt, Göteborg

Polisen undersöker ett misstänkt farligt föremål i Almedal

För närvarande undersöker polisen ett misstänkt farligt föremål under viadukten vid Kallebäcksmotet i Göteborg. Nationella bombskyddsgruppen är på plats för att undersöka föremålet. Polisen kommer av säkerhetsskäl att spärra av ett mindre område och placera ut containrar som skydd så länge undersökningen pågår. 

Polisen kan för närvarande inte lämna några upplysningar om när avspärrningarna kan hävas. I nuläget lämnas heller inga ytterligare upplysningar om polisinsatsen.

Uppdatering kl 17.40
Polisen samverkar med Försvarsmakten som biträder med fordon (lastbilar med container) för avspärrning vid den plats där det misstänkta föremålet ska undersökas.

Uppdadering kl 17.55
Polisen kommer nu att påbörja undersökningen av föremålet. Av säkerhetsskäl utökas därför avspärrningarna i Almedalsområdet och en fastighet innanför avspärrningarna evakueras.

Avspärrningarna innebär att vägtrafiken på Almedalsvägen, Grafiska vägen, och Sankt Sigfridsgatan påverkas.

Följ aktuell vägvisning i anslutning till avspärrningarna. Polis finns också på plats och anvisar annan väg. För aktuell trafikinformation hänvisas till trafikradion, trafiken.nu och vasttrafik.se

Uppdatering kl 19.10
Evakueringen ur området är klar och de vägar som angetts tidigare har nu stängts av under det att det misstänkta farliga föremålet undersöks närmare.

Uppdatering kl 20.02
Undersökningen av föremålet beräknas pågå uppemot ett par timmar till. Avspärrningarna kvarstår under denna tid. I övrigt finns ingen ny information om polisinsatsen.

Uppdatering kl 21.25
Bombskyddsgruppen har avslutat undersökningen vid Kallebäcksmotet. Inget farligt föremål har påträffats. Bilen där föremålet skulle finnas har tagits i beslag för fortsatt teknisk undersökning.

Polisinsatsen avvecklas och avspärrningarna förväntas hävas inom kort. Almedalsvägen, Grafiska vägen, och Sankt Sigfridsgatan öppnas åter för trafik. De personer som evakuerades från en fastighet kan återvända när avspärrningarna hävts.

En förundersökning har inletts gällande ett grovt brott och utredningen leds av åklagare. I nuläget lämnas ingen ytterligare information om ärendet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen