Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 september 11.50

06 september 06.05, Brand, Göteborg

Larm om brand på Aschebergsgatan.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet på Aschebergsgatan 7. Polisen är på plats med flera patruller och hjälper räddningstjänsten att evakuera lägenheterna i huset. I nuläget finns inga uppgifter om personskador. Trafiken utanför kommer att stängas av under släckningsarbetet.

06.50 Det är en vindsvåning som brinner och man håller på att evakuera Aschebergsgatan 5, 7 och 9 samt Erik Dahlbergsgatan 22 A och B. Uppsamlingsplats är i parken utanför.

07.25 All evakuering är klar. Möjlighet finns för evakuerade att söka sig till ett kriscentrum vid Landala Torg. Enligt räddningstjänsten är det kraftig rökutveckling och man håller på att ta sig in via taket.

08.45 Räddningstjänsten arbetar med att begränsa branden till Aschebergsgatan 7 och förhindra spridning till intilliggande byggnader. Man kommer även att spärra av Erik Dahlbergsgatan i höjd med nr 22.

08.55 Totalt ska cirka 70 personer ha evakuerats från sina lägenheter.

11.45 Räddningstjänsten bedömer att man har några timmars arbete kvar innan branden är släckt. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen