Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 september 15.15, Trafikkontroll, Östersund

Körde 139 km/h på 80-sträcka - körkortet omhändertaget.

Polisen har under eftermiddagen haft en hastighetskontroll på E14 i Lockne. Totalt utfärdade polisen 13 böter för hastighetsöverträdelse på den aktuella 80-sträckan, där ett flertal körde över 100 km/h.

En av förarna, en man, körde 139 km/h och fick även sitt körkort omhändertaget.

- Det här är en väldigt olycksdrabbad sträcka och det är olyckligt att såpass många kör för fort. När man ökar hastigheten, så ökar reaktions- och bromssträckan, och därmed risken för olyckor, säger Jimmy Norberg, chef på Trafikgruppen i Östersund.

Under dagen har polisen haft tre hastighetskontroller runtom Östersund - på E45 mot Lit, på Frösön och på E14 i Lockne. Totalt har 60 böter utfärdats för hastighetsöverträdelse och två förare har fått sina körkort omhändertagna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen