Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 september 15.49

08 september 13.20, Ordningslagen, Ludvika

En icke tillståndsgiven allmän sammankomst har genomförts i Ludvika.

Ett 50-tal äldre kvinnor har ställt sig i en ring runt NMR:s tält i centrala Ludvika för att visa sitt missnöje med NMR:s politik. Händelsen bedömdes som en icke tillståndsgiven allmän sammankomst och polisen avvisade kvinnorna från platsen på grund av risk för ordningsstörning. Kvinnorna anvisades istället en plats en bit ifrån NMR:s tält.

En anmälan gällande brott mot ordningslagen kommer att upprättas gentemot arrangören av den icke tillståndsgivna sammanskomsten.

UPPDATERING kl.15.41

Den icke tillståndsgivna allmänna sammankomsten var enligt polisen på platsen en tyst manifestation.

I samband med manifestationen blev en kvinna knuffad utav en för henne okänd man och en anmälan gällande ofredande upprättades. Det upprättades även en motanmälan, gällande ofredande, mot kvinnan. Mannen uppgav att kvinnan spottat på henne.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen