Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 september 16.16, Uppdatering, Ludvika

En man har frihetsberövats som misstänkt för misshandel samt hets mot folkgrupp.

Under eftermiddagen igår, den 7 september, misshandlades en man i 20-årsåldern i centrala Ludvika. Efter förhör med den utsatta mannen och vittnen som sett händelsen har en man pekats ut som misstänkt för misshandeln.

Det fattades beslut, under dagen idag, att mannen skulle hämtas till förhör. Mannen kom självmant till polisstationen efter att han blivit informerad av polisen att vi sökte honom.

Ett förhör genomfördes med mannen och en åklagare kontaktades. Denne fattade beslut om att mannen skulle anhållas som misstänkt för misshandel samt hets mot folkgrupp. Det är i nuläget oklart om mannen anhållits som skäligen misstänkt eller på sannolika skäl misstänkt.

Mannen, som är i 30-årsåldern, befann sig före och efter misshandeln i anslutning till NMR:s tillståndsgivna tält på Storgatan i Ludvika.

I nuläget finns det ingen ytterligare information gällande utredningen då det råder förundersökningssekretess

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen