Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 september 07.46

09 september 07.35, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

21:34 Olaga intrång Härnösand. Obehöriga som uppehåller sig inne på ett industriområde. Anmälaren uppger att området är stängt och att ingen ska befinna sig på området. Polis beordras till platsen. Under tiden har personerna lämnat platsen i ett mindre lastbilsregistrerat fordon. Kort därefter stoppar polis fordonet och kontrollerar de tre personer som befinner sig i fordonet. Alla tre är unga män i 20-årsåldern. I bilen påträffas också brottsverktyg och gods från tidigare inbrott. Alla tre får följa med för fortsatta utredningsåtgärder. Efter förhör har jouråklagare beslutat anhålla alla tre misstänkta för stöld genom inbrott på byggarbetsplats.

00:45 Rattfylleri Sundsvall. Patrull stoppar och kontrollerar en bil i Sundsvall. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument, han får följa med för provtagning och förhör. Kontroll i bevisinstrument visar 0,84 milligram alkohol per liter utandningsluft vilket motsvarar 1,68 promille alkohol i blodet. Mannen har ännu inte kunnat höras.

01:14 Misshandel Sollefteå. Polis har varit på plats och tagit upp anmälan om ringa misshandel, de inblandade har en relation. Knapphändiga uppgifter.

02:46 Misshandel Örnsköldsvik. Man i 50-årsåldern som ska ha misshandlat man i 40-årsåldern utanför en restaurang. Ingen uppgift om att någon ska ha behövt uppsöka sjukhus. Polis har varit på plats och hållit förhör, anmälan upprättas.

03:13 Trafikolycka Sollefteå. Singelolycka i centrala Sollefteå där en bil kört in i en entré. Fem personer inblandade, varav en förts till sjukhus för omplåstring. Polis har hållit förhör, anmälan trafikolycka.

03:19 Misshandel Sundsvall. Man och kvinna som bråkar i en bostad. De inblandade har en relation. Polis beordras till platsen. Patrullen har hållit förhör på platsen, en person är gripen (inga personuppgifter) och medtagen till polisstationen. Efter förhör ska åklagare ta ställning till ifall personen ska anhållas eller släppas fri.

06:16 Rattfylleri Örnsköldsvik. Singelolycka där en bil kört av väg 348. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för rattfylleri.

Komplettering 07:42

Ett flertal personer har vid olika tillfällen under natten fått följa med från en restaurang i Stenstaden för provtagning och förhör då de uppvisat tecken på att vara påverkade av narkotika. De är misstänkta för narkotikabrott eget bruk och i något fall även för innehavsbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen