Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 april 10:43, Rån, Linköping

Pojke i nedre tonåren utsattes för rån.

09.25 polisen fick samtal om att en pojke i nedre tonåren strax innan hade blivit utsatt för ett personrån på resecentrum i Linköping.

09.28 polisen är framme på platsen och får kontakt med den drabbade pojken. Pojken är chockad av händelsen. Fler polispatruller anländer och spanar efter misstänkta.

10.14 polisen är nu klar med de initiala utredningsåtgärderna på platsen. Den drabbade pojken har utsatts för ett rånförsök av två något äldre pojkar. Rånarna utsatte den drabbade för hot i avsikt att tvinga av honom pengar. De lyckades dock inte få några pengar. 

Trots att pojken är chockad lyckas han att ange ett signalement på de båda rånarna vilket ledde till att polisen kunde gripa två misstänkta gärningspersoner, båda pojkar i övre tonåren. De anträffades bland bussarna på resecentrum. De båda gripna fördes till polisstationen där de nu kommer att förhöras. Båda är misstänkta för försök till personrån samt ringa narkotikabrott eget bruk. En av dem är även misstänkt för innehav av misstänkt narkotika. 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen