Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 01 april 21:41

01 april 19:49, Trafikbrott, Göteborg

Förföljande av mc från Göteborg mot Kungälv och vidare. Föraren kan gripas i Åkerhög.

En polispatrull försöker stoppa en mc vid Tuvevägen. Mc:n vägrar stanna och ett förföljande påbörjas. Mc:n kör E6, norrut och försvinner i höjd med Angredsbron. Polisens helikopter larmas till platsen för att få en bättre översiktsbild.

En polispatrull får åter kontakt med en aktuella mc:n vid Komarken, Kungälv. Strax därefter försvinner samma mc igen. Helikoptern får dock åter syn på den aktuella mc:n vid Enekullevägen. Därefter går färden Marstrandsvägen mot Kungälv under bevakning från helikoptern så försöker mc.n sedan försvinna mot Ytterby, delvis genom att köra mot färdriktningen. Därefter kör den misstänkta mc:n vidare mot Marstrand.

Det är endast helikoptern som nu har överblick över färden. Övriga enheter placeras ut vid ledningscentralen. och polisen undviker att konfrontera den misstänka mc:n med markpatruller. Allt för att inte skapa någon onödig stress/farlig situation.

Obeservation, Kärna torg, Vedhalsvägen och Åkerhög. Från helikoptern kan man sedan se hur mc:n får stopp/kör av vägen. Det finns då ingen polispatrull i närheten. De patruller som ligger närmast leds till platsen via helikopter. En polispatrull kan snabbt komma fram och gripa den misstänkta föraren vid Åkerhög.

En ambulans kallas till platsen då den misstänkta föraren klagar på smärta från ett ben, oklart skadeläge.

När det gäller brottsrubriceringar så kommer polisen att återkomma till detta i samband med avrapportering. Klarlagt är att det handlar om en mängd trafikbrott. Mc:n är avställd, föraren saknar körkort mm.

Som bakgrundsbeskrivning kan man även tillägga att denna mc varit aktuell för polisen sedan ca kl 17.40. Mc:n har dykt upp på olika ställen mestadels på Hisingen och gång efter annan kört i från polisen, då utan att polisen kunnat följa efter p.g.a. hastighet och körsätt. Att mc denna gång kunde stoppas beror på att helikopter var tillgänglig och att föraren förlorade kontrollen över färden då han kom ut på en grusväg.

Hela förloppet/förföljandet har nu dokumenterats via polisen helikopter.

Föraren är en man och mc:n tillhör honom. Han är bl a misstänkt för rattfylleri, olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken, framfört avställt fordon mm.    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen