Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

11 april 21:16, Inbrott, Laxå

Några män iakttogs då de genomförde ett inbrott på en byggarbetsplats vid Finnerödja skola.

Vittnet kontaktade polis och höll samtidigt koll på personerna som lastade verkyg m.m. i en mindre lasbil. Efter en god stund lämnade personerna platsen i riktning mot Laxå där de fångades upp av en polispatrull.

I bilen färdades två män födda -90 och -94. Godset de stulit och som förvarades i bilen beslagtogs av polispatrullen. Männen förhördes på plats och frigavs därefter eftersom de inte bedömdes att kunna förstöra utredningen om de är på fri fot under den fortsatta utredningen.

Beröm till vittnet som agerade mycket klokt och kunde hjälpa polisen att rädda godset  för målsägarens (företagets) räkning och se till så att förövarna kommer att kunna ställas till svars för brottet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen