Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 14 april 12:23

13 april 04:01, Mord/dråp, Stockholm

En man är anträffad skottskadat i en lägenhet i ett flerbostadshus i Sätra. Mannen är förd till sjukhus med allvarliga skador.

Flera personer ringer till 112 för att de har hört skottlossning i ett flerbostadshus i Sätra. När polisen kommer till platsen anträffas en skottskadad man. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

Förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att utföras på platsen.

En brinnande bil är anträffad i närområdet och en teknisk undersökning kommer att utföras vid den för att utreda om denna bil kan sättas i samband med brottet.

Två män är gripna skäligen misstänkta för försök till mord.

Uppdatering kl 08.45

Den skottskadade mannen har avlidit och anhöriga är underättade.

Brottsrubriceringen är ändrad till mord.

Uppdatering kl 13.40

De två männen som är skäligen misstänkta för brottet är nu anhållna.

Uppdatering söndag 14 april kl 12.15

Ett stort antal förhör - över 80 stycken har hållts i ärendet och arbetet med kompletterande förhör fortsätter under söndagen. Detta sker bland annat genom dörrknackning.

Trygghetsarbetet i området med fler poliser ute för att både samla uppgifter och öka tryggheten fortsätter hela helgen. Arbetet sker i samverkan med stadsdelen.

- Det rör sig om en av de grövsta typerna av brott som finns och det är också därför vi har tagit beslut om en särskild händelse. Det ger ökade möjligheter att få fram extra resurser som kan jobba i ärendet, säger Manne Jönsson, som är kommenderingschef i den särskilda händelsen med anledning av mordet i Sätra.

- Det finns inget i ärendet som tyder på att detta är brottslighet som skulle kunna drabba vem som helst. Skjutvapenvåldet drabbar snarast de som befinner sig i kriminella miljöer och därför jobbar vi sedan en tid riktad mot de personerna och mot narkotika och vapen, säger Manne Jönsson.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen