Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 april 02:06, Detonation, Malmö

Explosion utanför flerfamiljshus, Nobeltorget.

Flera uppringare om en hög smäll från trakterna kring Nobeltorget och att en person ska vara skadad. Polis skickas till platsen för kontroll och kan konstatera att en explosion skett utanför en garageport tillhörande ett flerfamiljshus på Nobelvägen. Kort därefter lokaliseras den skadade, en 12-årig flicka, i en lägenhet i huset och hon förs till sjukhus. Enligt inledande uppgifter ska flickan ha träffats av glasskärvor och ska vara lindrigt skadad.

Platsen spärras av i väntan på att polisens bombtekniker ska säkerställa att något explosivt finns kvar på platsen och därmed säkra platsen i väntan på kriminaltekniker. Ärendet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse och vållande till kroppsskada.

Vittnesuppgifter mottages tacksamt via telefonnummer 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen