Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 april 09:53, Trafikbrott, Gävle

En grå/silverfärgad mindre bil körde i fel färdriktning från Sandviken mot Gävle.

Det inkom ett 10-tal samtal från bilister som mötte en äldre kvinna i en grå/silverfärgad mindre bil på E16 mellan Sandviken och Gävle. 

Ingen av de inringade bilisterna kunde lämna något registreringsnummer på bilen.

Polisen slog stopp under en kort stund i körfältet från Gävle mot Sandviken för att förhindra en olycka. Polisen fick aldrig tag på den aktuella bilen.

Om någon mötte den aktuella bilen och tog registreringsnummer på den går det bra att ringa polisen på 114 14 och lämna uppgifter om sina iakttagelser på E16 mellan Sandviken och Gävle.

Det var skönt att ingen olycka inträffade men frågan kvarstår varför föraren körde i fel körfält. Om det kan berott på sjukdom eller något liknande och vederbörande har ett körkort så är polisen angelägen att komma i kontakt med föraren. Det är för att man ska kunna utreda om föraren skall ha ett körkort i fortsättningen.

Vi måste försöka förhindra att trafikanter blir skadade och döda i trafiken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen