Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 april 21:18

15 april 12:00, Farligt föremål, misstänkt, Umeå

Ett okänt föremål har påträffats vid en grusgrop i Röbäck och platsen är avspärrad.

Den aktuella platsen är belägen i höjd med Kravattvägen men på den norra sidan av Nya Skarvelsjövägen. Så länge man respekterar polisens avspärrningar och anvisningar utgör föremålet ingen fara för allmänheten.

Polisens nationella bombskyddsgrupp är på väg till Umeå för att bedöma och hantera föremålet. Polispatrull kommer att bevaka avspärrningen fram till dess.

Uppdatering kl 20:30 (skriven av kommunikatör Marie Andersson)

Bombskyddsgruppen har under kvällen varit på plats i Röbäck.

Arbetet med att undersöka det okända föremålet skulle påbörjas när några personer som studerar norrsken gav sig tillkänna. Det var delar av deras utrusning som låg på platsen.

Föremålet kontrollerades av bombskyddsgruppen, som kunde konstatera att det var ofarligt. Det lämnades över till personerna.

Bombskyddsgruppen och övriga poliser har nu lämnat platsen och avspärrningen är hävd. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen