Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 april 17:00, Polisinsats/kommendering, Västerås

Polisinsats västra delarna av Västerås.

Polisen har under eftermiddagen/kvällen haft en insats som riktar sig främst mot de västra delarna av Västerås.
Insatsen syftar till att öka den polisiära närvaron samt att öka tryggheten för medborgarna i lokalsamhället. Polisens inriktning har varit att kontrollera fordon och personer.
Flera samtal till polisen har gjort gällande att det varit mycket buskörning med mopeder, motorcyklar och bilar i områdena.

Bland de polisiära enheterna deltog bland annat ordningspoliser, trafikpoliser och hundförare.
En mängd trafikkontroller och tillika personkontroller har utförts. 

Under pågående insats hade det bland annat tagits moped i beslag. Flertalet ringa narkotikbrott både eget bruk och innehav. Olovlig körning har rapporterats och rattfylleri. 
En person är misstänkt för brott mot strålskyddslagen, våld mot tjänsteman (grovt brott) alternativt försök till grov misshandel då denne beslyst polisanställda med grön laser. En laserpekare är tagen i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen