Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 april 07:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Fem personer har frihetsberövats i samband med berusning, narkotikapåverkan eller handräckning.

01.42 Polisen fick samtal om inbrott på ett företag i Trehörna, Ödeshög. Ett vittne såg två personer bära ut saker och lämna i en bil, i riktning mot Tranås. Någon halvtimme senare hade polis stoppat en bil för kontroll. Föraren hade försökt köra ifrån polisen, men de blev stoppade i samhället Sommen. Två män blev omhändertagna, och försågs med handfängsel. De är i 55- och 60-årsåldern. Den äldre av dem blev misstänkt för grovt drograttfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott (innehav och bruk), och märkesförfalskning (hade ej rätt registreringsskylt på bilen). Bilen beslagtogs av polisen för att förhindra fortsatt brottslighet. Den yngre av männen blev misstänkt för ringa narkotikabrott. Båda togs med för provtagning. Polisen upprättar också en anmälan om stöld genom inbrott. De ska ha fått med sig en gardin och alkoholfria drycker. De blev inte gripna.

02.56 Det kom larm om inbrott på ett företag i centrala Norrköping. Polis kom dit. Ett fönster var krossat och möbler hade välts omkull. En dator ska ha stulits. Polisen genomförde en brottsplatsundersökning och upprättade en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

03.19 Polisen fick samtal från en man i en bil som hade fått en ruta på bilen sönderslagen. Föraren hade stannat till vid en man som gick på riksväg 51 i höjd med Svärtinge. Mannen som gick ville ha skjuts till Finspång, men fick svaret att det inte var möjligt. Då hade han slagit sönder rutan. Polis körde vägsträckan men hittade inte den misstänka mannen.

Utöver detta har polisen genomfört en del kontroller som inte har lett till några brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen