Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 17 april 20:53

17 april 19:03, Brand, Botkyrka

Brand på vind i flerfamiljshus i Tumba.

Polis är på plats vid ett flerfamiljshus i Tumba tillsammans med räddningstjänsten med anledning av en brand i ett flerfamiljshus.

Enligt de initiala uppgifterna ska det brinna i ett förråd på vinden och släckningsarbetet har påbörjats. Polisen bistår med bland annat avspärrning så att räddningstjänsen kan arbeta.

Uppdatering klockan 19.38
Evakuering av de tre översta våningsplanen i huset påbörjas.

Uppdatering klockan 19.58
Släckningsarbetet pågår. Inga personer har skadats i samband med branden.

Uppdatering klockan 20.52
Släckningsarbetet pågår ännu. I nuläget ingen prognos för hur lång tid det kan ta. En skola i närheten har öppnats för de som blivit evakuerade.  

Uppdatering klockan 22.15
Räddningstjänsten uppskattar att det resterande släckningsarbetet kommer att ta cirka en timme till.

Uppdatering den 18 april klockan 08.55
Vid 02-tiden kunde de som evakuerades komma tillbaka till sina lägenheter. Polisens tekniker kommer när det är möjligt att undersöka brandorsaken. Polisen utreder branden som grov mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen