Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 april 19:49

17 april 17:39, Rån väpnat, Borås

En man har blivit rånad på sin personbil vid Byttorp.

Enligt uppgift från anmälaren så har följande inträffat:

En man befinner sig i bostaden på Västermalmsgatan med sina två barn. Det knackar på dörren och mannen öppnar. utanför står en man med mc-hjälm och en kniv i handen, mannen frågar var den boende har sin bil  och bilnycklar? Sedan börjar den misstänkta mannen räkna ner i hotfull ton.

Bilägaren överlämnar genast nycklar till en av familjens bilar och den misstänkta mannen försvinner med bilen, troligen i riktning mot Alingsåsvägen.

Ingen person har blivit fysiskt skadad, familjen är dock chockade.

Polisen larmas till platsen och polis patruller söker nu i närområdet efter den stulna bilen och dess förare. I sällskap med den misstänkta mannen finns troligen ytterligare en bil som kördes av en annan man, den bil var troligen den bil som den misstänkte kommit till platsen i.

Den stulna bilen har ännu inte anträffats. Den stulna bilen är av märke Hyundai IX35, vit. 

Den tillgripna bilen har hittats och är nu beslagtagen av polisen. Plats ännu oklart. Polisen söker vidare efter gärningsmän och ytterligare fordon.

Kl 18:46, Uppdatering:
Polisen får in tips på en personbil som kört vårdslöst i Borås, på väg mot Viared. Bilen stämmer med den bil som efterspanas. Strax därefter kommer det in uppgifter från en polispatrull som har kontakt med bilen och försöker stoppa den. Färden går mot Svenljunga, därefter Tranemo och åter mot Svenljunga utan att den misstänkta bilen stannar. Vakthavande befäl tar beslut om att spikmatta kan användas. Färden går vidare mot Sexdrega.

Den misstänkta bilen kör över spikmattan och kolliderar därefter. Två personer i den misstänkta bilen kan gripas. Inga uppgifter om några personskador.

Även den bil som nu stoppats är anmäld stulen. De gripna är en man och en kvinna. Mannen var sedan tidigare anhållen i sin frånvaro till detta kommer de brott han nu gjort sig skyldig till/ ännu ej rubricerat. Kvinnan nu gripen för grovt olaga tvång samt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.  

 

  

 

   

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen