Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

18 april 10:25, Uppdatering, Mjölby

Uppdatering om branden i Spångsholm.

Klockan 20.39 på onsdagen kom det larm om en brand i ett flerbilsgarage i Spångsholm, Mjölby. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet för att utreda orsaken till att branden startade. Området är fortfarande delvis avspärrat.

Polisen ansvarade för att evakuera personer från bostäder på Vimnevägen intill, då de låg inom säkerhetsavståndet på 300 meter. En del av de som bor där åkte hem till anhöriga. Tre personer evakuerades till en lokal som Sya skidklubb tillhandahöll. Evakueringen var slutförd kl 23.15. Vid 01-tiden fick de evakuerade personerna besked att de kunde återvända till sina hem.

Under torsdagsmorgonen har polisens tekniker varit på platsen och börjat dokumentera omständigheterna, men de har ännu inte kunnat undersöka byggnaden närmare eftersom eftersläckningsarbetet fortfarande pågick.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen