Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 20 april 00:52

19 april 13:41, Polisinsats/kommendering, Jönköping

Polisens arbete med motormässan i Jönköping har inletts. Här kan du under dagen följa uppdateringar om polisens arbete.

Morgon har flutit på bra trafikmässigt.Vissa köer har uppstått i samband med öppnandet av mässan men inga större störningar. Arrangören har inga siffror men ser att det är många besökare på plats enligt uppgifter till polisen.

Polisen har under morgonen haft trafikresurser ute som jobbat med synlighet, kontroller och trafikdirigering. De poliser som jobbade i närheten av mässan upplever att det var några tuffa timmar men att vi ihop med arrangören lyckades undvika större problem.

Kontrollerna i trafiken kommer att fortsätta under dagen, både med civila och målade fordon.

Texten kommer att uppdateras.

 

Uppdatering 16.44

Läget är fortsatt lugnt ur polisens perspektiv. Polisen jobbar fortsatt med kontroller vilket leder till att en hel del fordon stoppas. Tre personer har omhändertagits enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad. Fler och fler bilar börjar samlas uppe på A6 parkering.  

 

Uppdatering 20.10

Läget är fortsatt lugnt även om det börjar tätna på med mycket bilar runt A6. Mässan är stängd och har konstaterat fler besökare för dagen än i fjol vilket då talar för att trafikarbetet har gett bra resultat.

Det lugna läget har inneburit att delar av polisens resurs kunnat ägnat sig åt andra uppgifter än rent kopplade mot motormässan. I det arbetet har 5 personer kunnat gripas under kvällen. Personerna greps misstänkta för narkotikabrott av normalgraden och en förundersökning har inletts. Förhör kommer att hållas med de misstänkta under kvällen. Kontakt kommer att tas med åklagare för beslut om personerna ska anhållas. De misstänkta är 4 män och en kvinna. I nuläget har polisen svårt att gå in på mer detaljer i ärendet.

Antalet som omhändertagits enligt LOB är nu 4.

En person har vid en trafikkontroll kunnat misstänkas för grovt rattfylleri.

 

Uppdatering 23.28

En misshandel har skett på A6 parkering. En person har misshandlats svårt av ett flertal personer. Utredningen är ännu i ett tidigt skede men det som går att säga är att 4 personer har gripits kort efter brottet. Vittnen till misshandeln förhörs på platsen. Den skadade mannen är förd till sjukhus i ambulans. Rubriceringen är i nuläget grov misshandel och en förundersökning är inledd.  

Antalet omhändertagna enligt LOB är nu sammanlagt 9.

 

Uppdatering 00.50

Parkeringen på A6 har börjat tömmas på folk och läget är enligt poliserna på plats lugnt. Även om det är mycket folk nere på stan så är läget även där under kontroll.

Samtliga 5 i narkotika-ärendet från tidigare ikväll har anhållits av åklagare. Förundersökningen kommer att fortsätta. Av de misstänkta är en under 18 men i straffmyndig ålder.

De fyra misstänkta från den grova misshandeln är fortsatt gripna. Beslut kommer att tas av åklagare under natten om de ska anhållas.

Antalet omhändertagna enligt LOB är nu sammanlagt 11.

Kommunikationsanvarig i staben slutar för dagen 01.00 och är tillbaka 13.00. Presstalesperson på regionledningscentralen är på plats igen från 08.00.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen