Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 april 11:45

19 april 18:10, Djur, Stockholm

En papegoja har kommit flygande och satt sig på en persons axel i Rinkeby. Ingen har anmält fågeln saknad och polis hämtar den.

Då personen vars axel papegojan valt att landa på inte har möjlighet att ha fågeln kvar hemma får en polispatrull åka och hämta papegojan.

Ingen har anmält att de saknar en papegoja och den kommer att skrivas in som hittegods hos polisen.

Den som saknar sin papegoja uppmanas ringa 11414. Fågeln är i grunden grå men med inslag av andra färger - den som saknar fågeln bör kunna ge en mer detaljerad beskrivning.

Uppdatering den 20 april klockan 11:40
Papegojan är inte kvar hos polisen utan är är tillbaka hos sin ägare. Det är oklart för personalen på ledningscentralen om varifrån fågeln flög bort ifrån. Ägaren hämtade fågeln under kvällen den 19 april.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen