Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 02 april 21:31

02 april 18:13, Olaga hot, Lindesberg

Polis kallas till en bostad i Fornaboda, Lindesberg med anledning av ett självmordsförsök.

Flera patruller kallas till platsen och har en fortlöpande kontakt med anhöriga som berättar om att mannen som befinner sig i bostaden utgör en fara för sig själv. Polisen etablerar kontakt med mannen när han plötsligt kommer ut ur huset med en pistol i handen. Polisen avlossar ett varningsskott vilket inte har effekt varpå verkanseld avlossas och mannen träffas i benet. Han grips och förs till sjukhus i ambulans. Misstanken rör grovt olaga hot samt grovt vapenbrott.

Den gripne mannen är i 30-års åldern.

Under kvällen återkopplade vårdande läkare till polisen om att det inte rör sig om en livshotande skada i benet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen