Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 april 07:03, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

Kl 01:27 Luleå

Polispatrull kontrollerar en bilist. Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning och förhör. Han misstänks också för grov olovlig körning.

Anmälan upprättas.

Kl 04:39 Kiruna

En skoterförare (en man) misstänks för rattfylleri. Han får följa med för provtagning och förhör. Han misstänks också för grov olovlig körning.

Mannen misstänks vidare för falsklarmning, då han larmat om en olycka som senare visade sig inte ha inträffat.

Anmälan upprättas.

Kl 04:54 Kiruna

Samtal inkommer gällande kvinna vid Rutströmselet som blivit sjuk och behöver vård.

Polisens regionsvakthavande befäl fattar beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor.

Fjällräddare kallas ut till platsen och kvinnan förs till Vassijaure, där ambulans väntar. Strax före kl 07:30 är kvinnan överlämnad till ambulans.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen