Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 april 17:21, Inbrott, Västerbottens län

Flertal inbrott i regionen.

Polisen har under påskhelgen fått in flera anmälningar på inbrott i bostad som skett på liknande sätt. Först i Jämtland (Östersund och Brunflo), sedan Västernorrland (Sollefteå, Örnsködsvik) och nu i Västerbotten (Nordmaling).

Polisen uppmanar att använda grannsamverkan.

Är ni bortresta, be grannen gå förbi hemma hos er och göra så det ser ut som någon är hemma och det är rörelse på gården och bostaden, berätta för någon av grannarna att ni är borta så de kan hålla .

Om du är hemma under påskhelgen, prata med de som är bortresta och fråga om ni ska hjälpa dem genom parkera bilen på deras tomt, flytta saker på gården osv. Var uppmärksam om ni okända personer och fordon, ta gärna registreringsnummer.

Upptäcker du inbrott i bostad, rör inget och gå inte runt i bostaden, då riskerar spår av gärningsmännen att försvinna. Ring polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen