Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 april 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits, fem personer har frihetsberövats på grund av narkotikapåverkan eller misstankar om rattfylleri.

02.23 Det kom larm om en brand i en villa på Allévägen i Motala. Polis kom dit. Räddningstjänsten var på plats för att förhindra att den fullt utvecklade branden spred sig. Huset gick inte att rädda. Två personer som fanns i huset hade tagit sig ut. Det fanns inga rapporter om personskador. Polisen inledde en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet för att utreda om något brott låg bakom att branden startade. En teknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt.

04.08 Väktare kontaktade polisen efter att larm om inbrott på en förskola i Motala. Någon hade krossat en ruta. Polis kom dit. Det fanns ingen misstänkt kvar. Det är oklart vad som eventuellt har stulits. Polisen upprättade en anmälan om stöld genom inbrott.

05.32 Polisen stoppade en bilist på Malmslättsvägen i Linköping. Två passagerare verkade vara narkotikapåverkade, de är män i 25-årsåldern. De visiterades och båda blev misstänkta för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Den ena fördes till arresten för att sova ruset av sig enligt lagen om omhändertagande av berusad. Båda fick genomgå provtagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen