Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 25 april 08:27

24 april 09:20, Stöld/inbrott, Västerbottens län

25 villainbrott i regionen - iakttagelser efterfrågas.

Sedan i torsdags fram till idag har 25 villainbrott anmälts i region Nord. Inbrotten har skett i Västerbottens (9), Västernorrlands (9) och Jämtlands län (7).

I ett 20-tal av fallen är tillvägagångssättet detsamma, då inbrotten skett via altandörr eller fönster på baksidan av huset. Smycken och kontanter har stulits.

Polisen vill uppmana villaägare att vara uppmärksamma på okända personer och fordon som rör sig i området. Ta gärna registeringsnumret.

Vid tips eller iakttagelser, ring polisen på 114 14. Vid pågående brott, ring 112.

Polisen vill även uppmana till att använda grannsamverkan. Meddela grannarna om du är bortrest, be dem ta hand om din post och att parkera bilen på din gård.

Du kan även sätta timer på lampor och försvåra för tjuven genom att bland annat förstärka lås och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

Uppdatering 25 april klockan 08:25 av Peder Jonsson

Polisen misstänker att gärningsmännen fortfarande kan finnas kvar och röra sig längs vägarna i regionen. Därför är polisen fortsatt intresserade av iakttagelser och tips om okända fordon och personer som rör sig i bostadsområden. Dessa tips och iakttagelser kan lämnas till polisen via telefon 114 14. Misstänker du pågående inbrott, ring 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen