Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 24 april 21:47

24 april 14:48, Brand, Gnosjö

Utrymning på grund av brand norr om Åsenhöga.

11.04 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand norr om Åsenhöga. En person hade sett en rökpelare från skogen någonstans i närheten av Voxtorpasjön.

14.15 Räddningstjänsten hörde av sig till polisen med anledning av att räddningsledaren beslutat att utrymma fem-sex hus i området.

14.29 Polis har åkt till platsen för att hjälpa till med utrymningen.

15.30 Polis på plats. Länsväg 639, mellan Tranhult och Hestra, har stängs av för trafik på grund av branden. Polisen har ingen prognos för när vägen öppnas igen.

Enligt räddningstjänsten är ett flertal räddningsstyrkor på plats och arbetar i området. Branden är ännu inte under kontroll.
En helikopter från MSB är på plats. Ytterligare en helikopter samt resurser från försvarsmakten samt MSB är på väg till platsen.

Förtydligande:

Klockan 21.45 hade ingen person behövt evakueras från brandområdet. Polis kallades till platsen tidigare under eftermiddagen eftersom räddningsledaren meddelat att det kunde bli aktuellt med evakueringar i området, men så blev aldrig fallet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen